18 november

Expositie van bijzondere pentekeningen

Boskoop is rijk aan verborgen parels. Je loopt of fietst zonder er bij stil te staan zomaar langs. Toch zijn deze parels het meer dan waard om even bij stil te staan. Oude verhalen komen weer tot leven of misschien komen er wel herinneringen bij u naar boven. Er zijn nog een aantal van deze mooie oude loodsen. Daar gebeurde het. Daar werd gestekt, geënt en werd de boom geboren om na enige tijd uit te kunnen groeien tot een prachtexemplaar die over de hele wereld zou gaan. De oude kwekerijen die er achter liggen zijn adembenemend. Boskoop met haar bijzondere slagen landschap is een lust voor het oog. De kwekerijen zijn prachtig te zien tijdens een vaartocht vanaf Plantentuin Esveld waar u kunt genieten van een wandeling door het Aceratum. Een bezoek aan de Proeftuin is een ware natuurbeleving voor de Flora liefhebber. Even tot rust komen met een kopje koffie en een proeftuintje. Een speciaal klein appelgebakje gemaakt met de schone van Boskoop in Proef de Tuin.  In het boomkwekerijmuseum kunt u de cultuur historie van de boomkwekers met eigen ogen aanschouwen. Terug in de tijd waar het vakmanschap ontstaan is.

In de periode van 18 november 2021 tot 12 februari 2022 is er in het boomkwekerijmuseum een speciale expositie van bijzondere pentekeningen over de loods en de gereedschappen. Tevens zijn er  sieraden te bewonderen  die gemaakt zijn met de voorwerpen die gevonden zijn op de kwekerijen.

Speur tijdens de wandeling of fietstocht of u enkele van deze parels kunt ontdekken en vergelijk deze met de pentekeningen in het Boomkwekerijmuseum.

Deel dit artikel
Geplaatst op:15 november 2021

Meer informatie

Datum
18 november

Locatie
Boomkwekerijmuseum, Boskoop

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn omgeving? Ga naar hierisalphen.nl