10 juli

LIMES CLASSIC

Fiets mee met de LIMES CLASSIC

Het Genootschap Nigrvgm Pvllvm / IPSE de Bruggen organiseert op op zaterdag 10 juli weer de Hollandse Limes Classic, hét fietsevenement in het Groene Hart. Dit jaar wordt de Classic coronaproof omgedoopt tot een @home-editie.

Ga vanuit huis op ontdekkingstocht over de Romeinse Limes. Langs deze grens van het voormalige Romeinse Rijk zijn nog verschillende vondsten te bewonderen zoals bij het NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam, Museumpark Archeon, Archeologisch Park Matilo en de Brittenburg in Katwijk. Een stukje unieke Nederlandse geschiedenis die jij als deelnemer op eigen gelegenheid kunt ontdekken! 

Routes
Iedereen kan meedoen op een gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Je kunt kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 30, 65 of 110 kilometer. De route start je vanuit huis.
De Ontdekkingstocht (30 km) is een dag vol plezier, ontdekken, beleven en leren over onze bijzondere geschiedenis. Een actieve dag erop uit voor het hele gezin. Jong en oud, iedereen kan meedoen! Voor de meer ervaren fietsers, die het leuk vinden om een aantal uur onderweg te zijn, is er de Streekroute (65 km). Deze brengt je over de grens van het voormalige Romeinse Rijk en langs verschillende overblijfselen uit die tijd. Tot slot is er Victorious, de route van 110 kilometer, speciaal voor de meer ervaren wielrenner die een lekker dagje op de fiets wil zitten.

Dit kun je verwachten:

  • Een unieke route langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk
  • Een startpakket t.w.v. €45,- met daarin de gekozen route, diverse waardebonnen en STREEK-producten
  • Romeinse vondsten bewonderen op verschillende historische locaties. Bekijk wat er nog over is van reusachtige forten, wachttorens en boten waar de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden mee over de Rijn voeren.
  • Een bijzondere tentoonstelling speciaal voor deelnemers van de Hollandse Limes Classic bij castellum NIGRVM PVLLVM en Museumpark Archeon met o.a. de unieke Zwammerdamschepen.
  • Een echt Romeins kopje koffie drinken bij Ipse de Bruggen
  • Verschillende lekkernijen proeven van lokale boeren langs de route
  • Een heerlijke actieve dag erop uit
  • Volledig coronaproof, iedereen fietst op eigen gelegenheid

Win een fiets!

Jouw startbewijs is ook direct je ticket voor de loterij. Dit betekent dat jij als deelnemer kans maakt op de prachtige Limes fiets ter waarde van €1000,- . De winnaar maken we tijdens het evenement, op 10 juli, bekend.

Meedoen

Wil jij meefietsen met deze @home-editie van de Hollandse Limes Classic? Dat kan!

Ga op zaterdag 10 juli op ontdekkingstocht over de Hollandse Limes en ondersteun lokale ondernemers in het Groene Hart.

Het inschrijfgeld voor deze @home-editie bedraagt €20,- . Naast het startpakket én een geweldige dag maak je ook kans op een nieuwe fiets (t.w.v. €1000,-).  Ga voor meer informatie naar www.hollandselimesclassic.nl.

Als PReT deelnemer heb je bij het Genootschap NigrvM PvllvM een streepje voor. Je krijgt € 5,- korting op je inschrijfgeld. Wil je inschrijven ? Dan graag een mailtje tbv je kortingscode naar info@pretalphen.nl

Deel dit artikel
Geplaatst op:1 juni 2021
Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn omgeving? Ga naar hierisalphen.nl