Fonds Alphen en omstreken steunt het Boomkwekerijmuseum met € 15.000,-

Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop heeft uitbreidingplannen. Onderdeel hiervan is het realiseren van een centraal depot voor het bewaren van een groot aantal objecten en boeken dat het museum in bezit heeft. Een nieuw depot heeft als voordeel dat het binnenklimaat goed kan worden geborgd en dat het kan worden opengesteld voor het publiek en voor educatieve doeleinden. Mede door de belangrijke bijdrage van Fonds Alphen en omstreken kan dit depot worden gerealiseerd.

Met de uitbreiding van het museum binnen de Tuinen van Boskoop en het verwerven van een oud kantoorpand doet zich de kans voor het museum uit te breiden met een Educatief- en Kennis Centrum waarin het centraal depot en een multifunctionele ruimte worden ondergebracht.

Het museum kan in de permanente expositie slechts een deel van zijn museumschatten zien. Daarnaast worden in tijdelijke exposities wisselend objecten en boeken tentoongesteld. Tot op heden worden de overige museale objecten (circa 4.500) op verschillende locaties in Boskoop bewaard onder niet optimale omstandigheden. Medio 2025 zal het Educatief-en Kennis Centrum met daarin het centraal depot haar deuren openen!

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2023) ondersteunde het met ruim € 390.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Noot voor de redactie: Voor informatie over Fonds Alphen en omstreken neemt u contact op met Kirsten Renaud, directeur, telefoon: 0610410567. Voor informatie over het Boomkwekerijmuseum en het project kunt u contact opnemen met: Arie Cees de Jong, 0629335518

Deel dit artikel
Geplaatst op:12 juni 2024

Meer nieuws

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn omgeving? Ga naar hierisalphen.nl