Aan de slag om beleving van Vaardorp Rietveld op de kaart te zetten

Recreatie en toerisme in het Alphense buitengebied ontleent zijn waarde aan de rijke cultuurhistorie en het bio-diverse karakter van ons authentieke Hollandse polderlandschap. In dat oer-Hollandse landschap, zo dicht bij de stad, is nog steeds de rust te vinden waar de stedeling en de toerist uit binnen- en buitenland naar op zoek is. In onze visie noemen we ons buitengebied niet voor niets de ‘Tuin van het Groene Hart’.

Het Vaardorp het Rietveld en haar Hazerswoudse en Boskoopse omgeving is een van die pareltjes in ons buitengebied. Je komt er tot rust én er valt – wandelend, varend of fietsend – verrassend veel te beleven. Wie weten dat beter dan de inwoners van het Rietveld zelf? Zij hebben hun kijk op hun omgeving uitgewerkt in hun ‘Toekomstvisie op Vaardorp het Rietveld’.

Samen met een steeds groter aantal PReT-deelnemers zijn we nu bezig om de recreatief toeristische mogelijkheden van het gebied beter op de kaart te zetten. We werken aan een Rietveldse activiteitenkalender en aan diverse arrangementen, zodat we zodra de RIVM-regels het toelaten kunnen knallen. Dus laat die gasten maar komen.

Benieuwd naar de ‘TOEKOMSTVISIE van de bewoners van Vaardorp het Rietveld’? Klik dan hier. 

Heb je ideeën om activiteiten in het Vaardorp Rietveld te organiseren of te faciliteren, neem dan contact op met info@pretalphen.nl

Deel dit artikel
Geplaatst op:18 februari 2021

Meer nieuws

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn omgeving? Ga naar hierisalphen.nl