Wethouder Relus Breeuwsma doet de aftrap voor het nieuwe recreatieseizoen in Vaardorp het Rietveld

Onder ruime belangstelling van recreatieondernemers en omwonenden opende wethouder Relus Breeuwsma op 1 april symbolisch het recreatieseizoen 2023 in Vaardorp het Rietveld door het onthullen van het eerste informatiebord bij Rietveldse brug. Er volgen er nog twee van dergelijke informatieborden in het Rietveld en een bij Jeu de Boer.

Nieuw is dit seizoen de historische wandelroute vanuit Hazerswoude-Dorp en het Vaardorp door de polders van Hazerswoude. Let Belt, voorzitter van Bewonersverenging het Rietveld bood de wethouder vers van de pers de folder daarvan aan.

En er was meer recreatienieuws. PReT secretaris Han Hendrickx meldde dat dit seizoen de Rietveldse en Boskoopse recreatieondernemers half- of heeldaagse “op safari door het schone van Vaardorp het Rietveld en Boskoop’ recreatiearrangementen gaan aanbieden. Deze arrangementen worden gecoördineerd door Jeu de Boer. Ze zullen boekbaar zijn bij diverse recreatieondernemers. Verder is PReT op verzoek van verschillende r&t ondernemers in overleg met de gemeente om Hazerswoude en het Vaardorp te gaan voorzien van de landelijke uniforme bruine toeristische bebording. Binnenkort worden de r&t ondernemers hier nader over geïnformeerd.

De PReT bijeenkomst ter gelegenheid opening van het recreatieseizoen werd gezellig  afgerond door een optreden van Annie van de Bakker, het alias van Annie Boer, in een interview met Angela Ponsioen, hoofdredacteur van Hier is Alphen. Annie is wereldberoemd in Hazerswoude en omstreken. Ze treedt dit seizoen elke woensdagmiddag in juli en augustus bij ’t Woutje in klederdracht en op z’n Hazerswouds op met grappige verhalen en roddels over dit unieke gebied.

Foto’s: Dirk Koster, www.dk-foto.nl

Deel dit artikel
Geplaatst op:21 april 2023

Meer nieuws

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn omgeving? Ga naar hierisalphen.nl