Wat is PReT

Wij zijn een platform van en voor ondernemers in de toeristische en recreatieve sector. Wij leggen verbindingen tussen ondernemers met elkaar en met overheidspartijen. Samenwerking staat bij ons voorop. We zetten als ondernemers de schouders eronder.

Alphen aan den Rijn is een centraal en verbindend knooppunt met bijzondere bestemmingen te midden van een uniek groen en waterrijk landschap. Met de iconen Archeon, Avifauna en Boskoop en alle kleinere beleef- en bezienswaardigheden heeft Alphen alles in zich om hèt centrale knooppunt van het Groene Hart te worden. Daarom wil PReT Alphen aan den Rijn en de publiektrekkers in deze gemeente doorontwikkelen, met meer zelfbewustzijn zichtbaarder maken en beter laten samenwerken aan een effectief programma van kansrijke projecten.

PReT werkt nauw samen met de gemeente en andere stakeholders. We willen werken aan:
* de schaalsprong van de iconen
* Alphen aan den Rijn, wereldstad aan de Limes
* de bereikbaarheid en onderlinge verbondenheid van de bestemmingen
* meer en betere verblijfsmogelijkheden
* de tuin van het Groene Hart: het versterken van het groene karakter van de regio en de biodiversiteit
* het beter op de kaart zetten van het prachtige aanbod dat Alphen aan den Rijn te bieden heeft.

PReT wil als platform voor het bedrijfsleven vormgeven aan deze ambities en met de ondersteuning van concrete projecten de ambitie opvoeren en de uitvoering de komende jaren versnellen.
Gecombineerd met natuurontwikkeling en biodiversiteit willen we de regio laten uitgroeien tot een belangrijke en authentieke cultuurhistorische bestemming.

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn omgeving? Ga naar hierisalphen.nl