Jaarverslag 2022

Na twee coronajaren werden in februari alle beperkingen opgeheven. Langzaam kwamen de activiteiten op gang en kwam er steeds meer vertrouwen dat de deuren open mochten blijven. In maart hebben we een druk bezochte deelnemersborrel gehad in Wet ’n Wild waar we onze plannen 2022 presenteerden en wethouder van Velzen bedankte voor zijn tomeloze inzet voor Recreatie en Toerisme in onze gemeente. Al onze activiteiten zijn gericht op het invulling geven aan onze ambitie: samen met de gemeente van Alphen aan den Rijn hét recreatief verbindende knooppunt van het Groene Hart te maken. We zijn blij dat het ons is gelukt onze ambitie stevig in het coalitieakkoord verankerd te krijgen. Zo is ook omarmd het samen met Alphen Marketing gelanceerde initiatief ‘Alphen aan den Rijn, hét fietshart van Holland’ te worden.

2022 was het Limes jaar, een feestje om te vieren. In de zomer was het stadshart weer gevuld met Romeinen, was de afvaart van de eerste Limes-vaartocht, de opening van de Limes-steiger bij Nigrvm Pvllvm, werden Romeinse standbeelden geplaatst en werd de Pleisterplaats Albaniana wandeling door het Stadshart gelanceerd. In 2023 zullen nog vele nieuwe Limes-activiteiten ontwikkeld worden op weg om ‘Wereldstad aan de Limes’ stevig op de kaart te zetten.

Duurzaamheid is, niet alleen nu maar ook in de toekomst, een belangrijk thema. Hoe mooi zou het zijn als Alphen aan den Rijn en omgeving functioneert als voorbeeldregio met betrekking tot duurzaam, circulair en biodivers recreatie en toerisme en dat deze rol landelijk bekend is. We hebben het initiatief tot het verduurzamen van onze sector genomen om samen met de gemeente de PReT- deelnemers te stimuleren de bedrijfsvoering te verduurzamen.

We blijven ons in de komende jaren samen met de gemeente inzetten om van Alphen aan den Rijn een blauwe- en groene gemeente met LEF te maken, waar het voor de inwoners goed toeven is en toeristen er graag komen om te genieten van onze rijke natuur en cultuur.

Met vriendelijke groeten,  

Koosje de Koeijer,
voorzitter PReT

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Alphen aan den Rijn omgeving? Ga naar hierisalphen.nl